Egészségvédelem
Mik azok a humin- és fulvosavak

2021.08.16.

Az ásványi elemek az élet alap építő kövei és hogy hatékonyan tudja az élő szervezet felvenni és beépíteni ehhez kellenek a humin és fulvosavak, melyekkel szerves komplexeket képeznek, igy biológiai értéke, kémiai, és fizikai tulajdonságai meghatványozódnak az ásványi elemeknek. Mint ahogy a név is utal rá az ásványi elemek a sejtekbe bejutva valóban elemként működnek, energiát szabadítanak fel és  információt közvetítenek a sejtek között (elektrolit áramlás). A huminsav és fulvosav szerves (kelát) összekapcsolódása az ásványi elemekkel a természetben történik meg az elhalt növényi biomassza lebomlásakor -Humifikáció. 

 

youtube.com/watch?v=SgHqJ3IPl74

 

youtube.com/watch?v=8VeiehqMHz0&t=193s  -Béky László - Dr. Csicsor János: Huminsavak, mikroelemek a táplálkozási láncban 1. rész- VIDEO LINK- KATT

 

Humifikáció

A növényi anyag bomlásának első fázisában képződnek a huminsavak építőkövei a nehezen lebomló vegyületekeből mint a lignin, tannin, flavonoidok stb. A növényi anyag többi része mint a proteinek, cellulóz, szénhidrátok eltávoznak a biomasszából illetve származékaik részeivé válnak a humusznak. A humifikáció későbbi fázisában a huminanyagok quinon- és karboxil csoportokkal gazdagodnak majd polimerizációs folyamatokon mennek át.

Kivétekes geológai körülmények között a folyamat vissza fordulhat, levegő és víz kerül a rétegek közé, illetve a réteg felszínre kerülhet. 

Az így képződött szeneket nevezik természetesen oxidált-szeneknek, ásványtani néven "Leonardite"-nak.

A huminsav alapú termékek előállítására ezek az oxidált állapotban konzerválódott Leonardite rétegek illetve néhány tőzegfajta használhatók.

A világon nagyon kevés ilyen magas humin és fulvosav tartalmú lelőhely létezik. Az egyik legjobb minőségű Magyarországon található.

 

 

Kapcsolódó cikkek
Huminiqum étrend kiegészítő kapszula és szirup
Huminiqum étrend kiegészítő kapszula és szirup
júl.
29
A mikroelemek és ásványi anyagok alacsony szintje vagy hiánya a szervezetben elsősorban az enzimek és vit…
7 előny, amiért érdemes huminsavakat fogyasztani
Fontos
7 előny, amiért érdemes huminsavakat fogyasztani
dec.
07
A huminsavak Földanya gyógyító ajándékai, mellyel mentőövet biztosít a 21. századi ember számára.
Forduljon hozzánk bizalommal. Tel:
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..