Növénytermesztés
Növénytermesztés
BIOMIT®10/1
BIOMIT® a természetes segítőtárs Miért válasszuk a BIOMIT® lombtrágyát? Bármely más levéltrágyával összehasonlítva, egységnyi mennyiségre átszámítva a legtöbb mezo- és mikroelemet tartalmazza! Az egyetlen olyan lombtrágya-készítmény, amely - a Hatósági Engedély(engedély száma: 46610/2004) tanúsága szerint - rendelkezik növényvédelmi hatással!
Termékkód: 63
8.000 RSD
Liter (l)

BIOMIT® a természetes segítőtárs

 

Mióta egyre több "kemény" vegyszert kivonnak a mezőgazdaságból, a megmaradók viszont nem védik, nem táplálják ugy a növényt hogy az végül kielégítő termést hozzon. Ezért érkezett el a BIOMIT ideje!

Az egyoldalú Nitrogén trágyázás, laza, "megnyúlt" és vízzel telt növényi szöveteket eredményez, amit könnyen károsít a fagy és a szárazság is. Viszont azt szerencsével sem lehet elkerülni hogy a növény ne betegedjen meg ha nem kapja meg "valahonnan" az NPK-n kívül az élettani folyamataihoz szükséges/nélkülözhetetlen mezo- és mikro- makroelemeket mint a: Ca, Mg, Cu,S,Zn,Mn,Fe,B ....

A növény nem azért betegszik meg mert nem kapott baktérium ölőt, azért betegszik meg mert nem kapta meg a Ca, Mg, Cu,S,Zn,Mn,Fe,B .....stb (mindezeket tartalmazza a BIOMIT!)

Hogy egy hasonlattal éljek: a traktor hogy HIBA MENTESSEN ÜZEMELJEN nem csak tankolni kell bele!, hanem motorolaj, hidraulika olaj, hűtővíz, kopásgátló adalék, ha szükséges tömítőgyűrű csere, kilazult és kiesett csavarokat pótolni kell....

Növényeknek sem elég a Nitrogén, persze látványossan megugrik tőle és márciusban lehet dicsekedni hogy a tiéd a legmagasabb búza, csak annyi a gond hogy a versenyt nem menet közben nyerik meg....

 

BIOMIT® lombtrágya készítmény egy hatalmas rést tölt be a tápanyag PALETTA KÍNÁLATBAN

Miért válasszuk a BIOMIT® lombtrágyát? Bármely más levéltrágyával összehasonlítva, egységnyi mennyiségre átszámítva a legtöbb mezo- és mikroelemet tartalmazza! Az egyetlen olyan lombtrágya-készítmény, amely - a Hatósági Engedély(engedély száma: 46610/2004) tanúsága szerint - rendelkezik növényvédelmi hatással!

 

A BIOMIT® lombtrágya rendszeres használatával hatékonyabb árutermelés valósítható meg, ami többek között a termés minőségének javulásában, eltarthatóságban és mennyiségének növekedésében jelentkezik, és ráadásul alkalmazásával kevesebb növényvédőszeres kezelésre van szükség vagy teljessen feleslegessé válik a kemizálás. Használatával nő a növények a fagy- és szárazság tűrése.

A növények a szervezetük felépítéséhez szükséges tápanyagokat (makro-, mezo- és mikroelemeket) vízben oldott állapotban veszik fel a gyökereiken és kisebb mértékben leveleiken keresztül.

A magas N, P, K adagok, az elem-antagonizmusok (összeférhetetlenségek) és a mezo- és mikroelem utánpótlás hiánya elvezetett a talajok mezo- és mikroelem tartalmának elszegényedéséhez és a növényeknél gyakori hiánytünetek-betegségek megjelenéséhez.

A mezo- és mikroelem tápanyag-ellátás hatékony módja a LOMBTRÁGYÁZÁS, mivel kis mennyiséget is gazdaságosan ki lehet juttatni közvetlenül az anyagcsere helyére, és alkalmazásával elkerülhetőek az elemek közötti antagonizmusok is.


Biomit Repellens anyagainak köszönhetően riasztó hatással rendelkezik a kártevő rovarokra nézve. A 60 féle növényi kivonatnak köszönhetően a rovarok általában elkerülik a Biomittal kezelt növényi kultúrát. Amennyiben mégis megrágcsálják a levelet, a mikronizált dolomit szemcsék az emésztőnedvekkel elegyedve letapadnak az emésztőrendszerben, ezáltal a rovar rövid idő alatt elpusztul.

 

A BIOMIT® TÖBB, MINT EGY KIVÁLÓ LOMBTRÁGYA! KÜLÖNLEGES TULAJDONSÁGAI:

1. Az összes létfontosságú mezo- és mikroelemet igen magas koncentrációban tartalmazza, ugyanakkor nem perzsel. A sok elem együttes használata további pozitív hatást fejt ki, pl. a réz a vassal és a mangánnal együtt szerepet játszik a magnézium klorofillba épülésénél, fokozza a növény fagytűrő képességét, stb.

2. Több mint 60 féle különleges gyógy növényből szakszerűen összeállított kivonat-kompozíciót tartalmaz, amelyiknek kettős hatása van: ˇ A BIOMIT® egyedülálló módon természetes kelátokat (speciális vegyületeket) tartalmaz. Ezekben a komplex anyagokban a fémionokat a növények által könnyen felismerhető, növényi eredetű (nem szintetikus) molekulák veszik körül, amelyek igen hatékonnyá teszik a készítményben lévő mezo- és mikroelemek bejuttatását az anyagcsere helyeire. A készítmény eltérő mértékben számos gomba és baktérium megtelepedését és fejlődését gátolja (engedély száma: 46610/2004) így csökkenti a növényvédőszerek felhasználandó mennyiségét.

A kísérletek eredményei szerint a Biomit® lombtrágya 2 %-os koncentrációja minden vizsgált baktérium:
         - /Xanthomonas campestris (feketeerűség)
         - Pseudomonas phaseoli (zsírfoltosság, paszulyvész),
         - Agrobacterium tumefaciens,
         - Pseudomonas lacrymans (gyökérgolyva),
         - Pseudomonas syringae (levélfoltosság, szárrothadás),
         - Erwinia chrysanthemi (szártő- és nedves gumórothadás )
         - Erwinia carotovora (baktériumos szárrothadás),
         - Pseudomonas marginális ) 
szaporodását gátolta. 

 

A Biomit® a gombák ellen is igen hatékonynak bizonyult. A 2 %-os dózis legalább 50 %-kal csökkentette a következő gombák növekedését: 
         - Phytophthora cryptogea (fitoftóra),
         - Alternaria tenuis (alternáriás szárazfoltosság),
         - Pythium ultimum (palántadőlés),
         - Rhizoctonia solani (burgonyahimlő),
         - Sclerotinia minor (fertőző hervadás), lisztharmat – analóg élesztő,
         - Fusarium oxysporum (fuzáriumos gumórothadás és tőhervadás),
         - Fusarium sp., Sclerotinia sclerotiorum (fehérpenészes rothadás ),
         - Botritis allii (szürkepenészes rothadás ), 
az 5 % -os koncentráció pedig teljesen gátló hatású volt.

 

3. Biomit® a hajtások felületére rászáradva vékony, filmszerű bevonatot képez, és így hosszabb időn keresztül folyamatosan táplálja a növényt és nem mosódik le.

A termék rendelkezik a Biokultúra Egyesület védjegyével, ami garantálja, hogy a készítmény alkotóelemei megfelelnek a Biogazdálkodók Világszövetsége (IFOAM) előírásainak, ami lehetővé teszi az ökotermesztésben való felhasználását is.

 

Gyártó neve:
Hunnia Bio-Tech Kft.
Beszállító:
Bioalternativa doo
Behozatali év:
2024
Származási ország:
Magyarország
Behozatali ország:
Magyarország
Kémiai összetétel:
BIOMIT® Preparat za kondicioniranje biljaka Sastav: Kalcijum (Ca) 10,0 m/m%, Magnezijum (Mg) 4 m/m%, Sumpor (S) 1,6 m/m%, Bor (B) 0,09 m/m%, Bakar (Cu) 0,6 m/m%, Gvožđe 0,4 m/m%, Mangan (Mn) 0,6 m/m%, Cink (Zn) 1,0 m/m% Gustina: 1 litar: 1,6 kg ± 0,1, Ph =5.5± 0,5 Maksimalna veličina čestica 20 mikrona, suspenzija oker žute boje sa karakterističnim mirisom lekovitog bilja.

ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI:

A BIOMIT® háromfázisú rendszer, amely egyszerre három fő célnak is eleget tesz:

1. A szuszpenziós fázis jelenti a növények számára a tartamhatást, a tápanyagforrás hosszabb időn át való elérésének a lehetőségét.

2. A valódi oldat fázis biztosítja a gyorshatású kalcium- és magnézium-ellátást, valamint a vas-, réz-, cink-, bór- és mangán-utánpótlást.

3. Az emulziós fázist alkotó növényi olajok egyrészt a természetes ionhordozók szerepét töltik be, másrészt pedig bizonyos fokú növényvédelmi hatást fejtenek ki.

 

ÖSSZETÉTELE: m/m% Kalcium (Ca) min. 10,0 Magnézium (Mg) min. 4.0 Kén (S) 1.6 Réz (Cu) min. 0,60 Cink (Zn) min. 1,0 Mangán (Mn) min. 0,60 Vas (Fe) min. 0,42 Bór (B) min. 0,09 - Színe: okkersárga - Szárazanyag tartalma: min. 59 m/m% - pH 5,0±0,5 kémhatású szuszpenzió - Sűrűsége: 1,6±0,1 g/cm3 - Több, mint 60 féle gyógy növény kivonatot, szerves savakat, vitaminokat, nyomelemeket tartalmaz.

 

A BIOMIT® hatása az alábbi élettani mechanizmusok alapján értelmezhető:

A Kén (S)a növényi szervezet negyedik legfontosabb alkotóeleme a nitrogén, a foszfor és a kálium után.

A repce és a szója nagy kén igényű a teljes tenyészidőszak során, mert az olajvegyületek kialakításában fontos szerepet kap a kén. Kén hiányában a repce nem veszi fel az egyébként rendelkezésére álló nitrogént.

Ezen növénykultúrák kénigénye a többi növényfaj igényeinek akár négyszerese is lehet.

A jó sütőipari minőség elérése búzában csak megfelelő kénellátottság mellett lehetséges. Hiányában kenyérgabonánál csökken a sikértartalom. A kén növeli a nitrogénhasznosulás hatékonyságát.

Hiánya akadályozza a fehérjeszintézist, kihatva ezáltal a növekedésre, virágképződésre, termésérésre stb. Emiatt tünetei igazán változatosak.

Megjelenése kifejezettebb a lombozaton, mint a gyökéren. Sárgulás mellett a növény levelei kanalasodnak, kizárólag a korai és folyamatos kénpótlás jelenthet megoldást, már a vegetáció kezdetétől.

 

A kalciumnak (Ca) fontos szerepe van a sejtfal felépítésében, fokozza annak a szilárdságát. Szabályozza a biológiai hártya áteresztőképességét, s ily módon segíti a kálium és a foszfor aktív felvételét. fokozza tűrőképességét a környezet stressz-tényezőivel, pl. a hőmérséklet és a csapadék szélső értékeivel szemben. Növeli a növények ellenálló képességét a mérgező fémkoncentráció, a nehézfémek, valamint a sókoncentráció károsító hatása ellen.

A magnézium (Mg) a növényekben elsősorban a klorofillképzéshez (zöld festékanyag) szükséges. Részt vesz az energia-anyagcserében. Mint enzimalkatrész (pl. karboxiláz) szerepet játszik a növények légzésében. A nitrogén forgalmával összefüggő foszforilálási reakciót katalizálja. A Mg-hiány esetén a fehérjeszintézis gátolt. A kénnel együtt részt vesz az olajszintézisben.

A vas (Fe) leglényegesebb funkciója a növényekben a klorofillképződés katalizálása. A légzésben mint elektronátvivő szerepel. A vas specifikusan közreműködik számos enzimrendszer, így pl. a kataláz, az oxidáz és a citokrómok aktiválásában. A vas részt vesz a fotoszintézis bizonyos folyamataiban és a szénhidrátok oxidációjában, ugyanakkor jelentős a szerepe a nitrát- és szulfát-redukcióban is. A vas különösen fontos a növények fiatalabb részei számára, vándorlása az idősebb szövetekből a fiatalabbakba kismértékű. Fe-hiánykor a gyökerek rövidek, erősen elágaznak.

A réz (Cu) a növényben több enzimet aktivál. Szerepe van a légzésben. A réz jelenléte serkenti a fotoszintézist és elősegíti az antocián-képződést. A Cu hatással van a növények szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcseréjére is. Fontos a pillangósvirágúak nitrogén-anyagcseréjében is. A Cu megóvja a klorofillt az idő előtti elbomlástól, a növény tovább marad fiatal állapotban, s így nagyobb az asszimilációs teljesítménye.

A réz és a cink hiányára szinte minden növény érzékenyen válaszol. Rézhiány esetén csökken a növények szárazságtűrése, a betegségekkel szembeni ellenállósága, elégtelen lesz a szénhidrátszintézis és a nitrogénfelvétel - így a fehérjeképződés is - a nitrátok pedig rosszul hasznosulnak a növényben. Tehát, ha réztartalmú anyagokkal együtt adjuk a nitrogénműtrágyát, akkor annak felvétele kedvezőbb és kisebb mennyiségre lesz szükség. A réz - vassal és mangánnal együtt - szerepet játszik a magnézium klorofillba épülésénél, oxigénátvivő és növeli a termés fagyállóságát

A cink (Zn) a növény számára, de az élet minden megjelenési formájára nézve nélkülözhetetlen mikroelem, elsősorban mint enzimalkotórész és aktivátor jelentős. A Zn szerepet játszik még a klorofill képződéskor és a klorofill szétesésének megakadályozásában is, így pl. azok a növények, amelyek cinkhiányban szenvednek, egyúttal klorofillban is szegények. A cinknek elsődleges szerepe a növényi növekedésben van, de fontos a nitrogén-anyagcserében is.

A mangánnak (Mn) igen sokoldalú az élettani szerepe, enzim aktivátor. A mangán meghatározó a növények nitrogén-anyagcseréjében, így pl. a nitrátot mangánhiány esetén a növény nem képes hasznosítani. A mangánhiányos növények levelein az erek között fakó, szürkészöld klorózis jelenik meg. A levelek sok esetben foltosakká, márványozottakká válnak. Ezek a hiánytünetek a gyakorlatban a zabon szürkefoltosság, a cukorrépán foltossárgaság, a borsón mocsárfoltosság néven ismeretesek.

A bór (B) különösen nagy szerepet játszik a növények szénhidrátszintézisében (cukorképződés), a szénhidrátok anyagcseréjében és szénhidrátok szállításában, a bórnak nagy szerepe van a szaporítószervek képződésében és a MEGTERMÉKENYÜLÉSBEN. A bór továbbá hatással van a növények légzésére és párologtatására is.

A B-hiány minden növényen először a tenyészőcsúcs gátlásában és rendellenes fejlődésében nyilvánul meg. A legfiatalabb levelek torzak, vastagabbnak tűnnek, az egész növény csökött növekedésű, a gyökerek rövidek és alig ágaznak el. A legismertebb B-hiány jelenség a cukorrépa szív- és szárazrothadása. A paradicsom, a karfiol, az alma a B-hiány következtében felrepedezik, varas felületek, besüppedt, parás részek figyelhetők meg rajtuk.


 

 

BIOMIT® 
Biomit általános dózisa növénykultúrától és a permetezések számától függően alkalmanként 7-20liter/hektár, kijuttatása bő vízmennyiséggel történjen 2-5% -os töménységben.

Biomit széleskörűen alkalmazható bármely növénykultúránál (szántóföldi gabona- és zöldségtermesztés, iparinövény termesztés, intenzív élemiszer termelés, zárttéri- üvegház, fóliasátor- növénytermesztés és gyümölcstermesztés ) ugyanis a mikro- és mezoelemre minden növénynek nagy szüksége van az egészséges fejlődéséhez, ami egyenlő a gazdaságos növénytermesztéssel is, mivel kevesebb növényvédő vegyszert (baktérium- és gomba ölő) kell használni vagy ki is iktathatjuk ezek használatát a Biomit segítségével.

A Biomit felhasználás előtt alapossan felrázandó, a permetező tartályban való leülepedés elkerülése érdekében folyamatossan kell kevertetni. Permetezés után tartályt és a fuvókákat alapossan ki kell öblíteni tiszta vízzel.

Élelmezés- és munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap!

Biomit keverhető, sőt ajánlott Huminsav készítményel (huminsav por, oldott huminsav) egymenetben kijuttatni.

100 és 500 liter feletti Biomit vásárlás esetén árengedmény.

Forduljon hozzánk bizalommal. Tel:
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..