Zaštita Zdravlja
Zaštita Zdravlja
HUMINIQUM SIRUP
Cena proizvoda ne sadrži postanske/kurirske troškove. Cena postanske troškove za 1 kutiju Huminiqum syrup 380,00din, za dve kutiju 440,00din.
Šifra proizvoda: 18
1.890 RSD
kutija (kj)

 

HUMINIQUM

dijetetski dodatak ishrani

  • minerali, za dopunu mikroelemenata                           

  • za poboljšanje imuniteta organizma

  • za detoksikaciju organizma

  • za poboljšanje fizičke i mentalne kondicije

  • za mentalnu harmonizaciju

  • za oporavak nakon bolesti

 

Priroda je obezbedila sve hranljive materije, za dug, zdrav i aktivan život. Nažalost ne možemo u potpunosti uživati u ovim zemaljskim dobrima, jer našu hranu uzgajamo i obrađujemo na način da je njihov veliki deo neupotrebljiv za organizam. Ne pomaže ni to, što biljke gajimo na potpuno osiromašenom tlu, a uzgoj životinja pospešujemo steroidima.

 

Od uvođenja intenzivne ratarske proizvodnje ratarskih kultura, sve više mikroelemenata se izvuče iz tla, a oni se ne dopunjuju. Kao rezultat svega toga naučno se može dokazati, da u žitaricama i u hrani na bazi žitarica kontinuirano smanjuje se nivo mikroelemenata.Takođe se to odnosi i na proizvode životinjskog porekla, jer sa ishranom sve manje mikroelemenata unose u organizam, s obzirom da na zemljištima siromašnim hranljivim materijama ne može se proizvoditi kvalitetna stočna hrana. Nedostatak mikroelemenata se javlja i u ljudskom organizmu na kraju lanca ishrane, posledicama se iz dana u dan suučimo razvojem i širenjem takozvanih civilizacijskih bolesti (alergije, stres, problemi imunog sistema, kancerogena oboljenja, gojaznost, pojava do sada nepoznatih bolesti itd.).

 

Dr. Linus Pauling, hemičar- dvostruki dobitnik Nobelove nagrade:

„ ... ne postoji oboljenje živog organizma, koje se ne može povezati sa nedostatkom mikroelemenata ...“

 

 

 

Istovremeno trabamo napomenuti, da mikroelemente i minerale koji su već dospeli u organizam, naš organizam u toku neutralisanja procesa zakiseljavanja skladišti u obliku soli, i iz tog razloga oni nemaju mogućnosti učestvovati u životnim procesima.

 

Nedostatak mikroelemenata i minerala u organizmu prvenstveno inhibira dejstvo enzima i vitamina. Znači, ako nije prisutan odgovarajući mikroelemenat, vitamini neće imati dejstvo bez obzira na unetu količinu. Razvoj analitičkih metoda, danas već omogućava merenje i male količine elemenata, koja potvrđuju, da za funkcionisanje jednog živog organizma potrebno kontinuirano prisustvo više od 70 mikroelemenata i minerala. Pored količine mikroelemenata, veoma je bitan i njihov udeo. Poremećaj prirodne ravnoteže, na primer unosom samo jednog ili nekoliko mikroelemenata može izazvati simptome deficita određenih mikroelemenata.

 

Organizam ne može efikasno da apsorbuje bilo koje minerale ili mikroelemente, za to su potrebni organski molekularni kompleksi, koji prolaze kroz crevni-, i ćelijski zid.

 

Najbolje rešenje, kao i uvek priroda je razvila u obliku prirodnih huminskih supstanci (huminska kiselina i folna kiselina). Huminske supstance su molekule organskog kompleksa, koja pomažu u unosu mikroelemenata, stimulišu proizvodnju energije ćelija, kao i odbrambenu sposobnost ćelija, a imaju važnu ulogu i u detoksikaciji organizma.

 

Huminske supstance nastaju u procesu dugom više desethiljada (miliona) godina raspadanja biomase biljnog porekla (biljka-treset-lignit ili meki mrki ugalj-crni ugalj- dijamant). Početna jedinjenja formiranja huminske kiseline su lignin molekule drvenastih delova biljaka, i jedinjenja flavoidne strukture. Prirodna huminska kiselina i folna kiselina u sebi sadrži blizu 70 vrsta minerala, i sve to u bioraspoloživom obliku. Najkvalitetnije i najčistije naslage huminske supstance se nalaze u Mađarskoj.

 

 

 

 

 

 

Jedan deo huminske kiseline apsorbuje telo (antivirusni energetski katalizator, jača imunološki sistem i ima efekat detoksikacije), dok drugi deo ostajući u crevnoj flori pospešuje i reguliše crevnu floru, održava hranljive materije u apsorbujućem stanju, vezuje i izlučuje toksine.

 

Savremena nauka je takođe otkrila poznata lekovita svojstva huminske kiseline i fulvinske kiseline, i to kao „prirodno antivirusno dejstvo“ i „alternativni antibiotik“.

 

HUMINIQUM dijetetski dodatak ishrani, dijetetski suplement sadrži mikroelemente potrebne organizmu u obliku kompleksa huminske kiseline i fulvinske kiseline u prirodnim razmerama. Aktivni sastojak preparata je ekstrahovan iz prirodnih humusnih minerala Mađarske, koji su jedinstveni u svetu.

 

Kompleksna jedinjenja mikroelemenata huminske kiseline i fulvinske kiseline pružaju prirodno rešenje fizičkim, mentalnim i duhovnim iskušenjima čoveka u skladu sa izazovima tehničke civilizacije.

 

 

U Međunarodnoj stručnoj literaturi su do sada ustanovili sledeća lekovita dejstva huminske kiseline

 

ANTIOKSIDANS, UKLANJA SLOBODNE RADIKALE

 

Ekstremno efikasno vezuje slobodne radikale u organizmu, koji su izvori mnogih bolesti (maligna oboljenja, prevremeno starenje, pojava bora, artritis itd. )

 

POSPEŠUJE AKTIVNOST ENZIMA

 

Enzimi i vitamini su izvori životne energije. Oni pretvaraju unetu hranu u energiju i biohemijske materijale za izgradnju organizma. Huminska kiselina povećava aktivnost enzima. Ukoliko pored huminske kiseline i enzima dodajemo fulvinsku kiselinu, tada se njihovo biološko dejstvo povećava.

 

POVEĆAVA SE DNS I RNS SADRŽAJ ĆELIJA

 

Veliki broj međunarodnih publikacija izveštava o tome, da huminske kiseline deluju na povećanje DNK i RNK sadržaja ćelija.

 

KOD TRANSPLANTACIJE KOSTIJU, ORGANIZAM NIJE IZBACIO UGRAĐENU ŽIVOTINJSKU KOST IZ LJUDSKOG ORGANIZMA, RAST TKIVA JE UBRZAN

 

ANTIVIRUSNO DEJSTVO

 

Antivirusno dejstvo huminske kiseline u lečenju ljudi je odavno poznato, takođe huminska kiselina je jedna od najjačih antivirusnih sredstava.

 

POVEĆAVA PROPUSNOST ĆELIJSKE MEMBRANE

 

Unosi neorganske minerale kroz ćelijsku membranu. Npr. zbog predoziranja kalijuma u zatvorene ćelije može uneti mikroelemente.

 

ORGANSKI PRETVARAČ

Neorganske minerale i mikroelemente pretvaraju u organska jedinjenja i unose u ćelije.

Fiziološki važne minerale u prirodi na jedinstven način vezuju u lako zamenljive forme, dok sa toksičnim teškim metalima stvaraju nerastvorni spoj i izlučuju ih iz organizma.

 

OPTIMALIZUJE APSORPCIJU MINERALA

 

Obezbeđuje organizmu optimalnu apsorpciju minerala, i to na način da inhibira prijem supstanci u suficitu, a pospešuje prijem supstanci koji su prisutni u manjoj količini.

 

VEZUJU TOKSINE

 

Zahvaljujući fizičkoj-hemijskoj strukturi, huminska kiselina može stupiti u interakciju sa većinom jedinjenja. Toksične supstance u organizmu se deaktiviraju i izlučuju.

Na osnovu najnovijeg američkog istraživanja u organizmu (u krvi) prosečnog čoveka ima 170 stranih supstanci!

 

Organski toksini

 

Ostaci lekova (vakcine) i antibiotika u organizmu.

Ostaci sredstava za zaštitu bilja – sokovi od voća i povrća, žitarice.

Toksini iz gljiva – hrana.

Teflon podloga – sa posuđa za pripremu hrane dospe u organizam.

 

Neorganski toksični teški metali

 

Aluminijum (Al) – sa posuđa, iz aparata za kuvanje kafe dospeju u organizam.

Kalijum (K) – Industrijske biljke, soli, mineralne vode. Unos hranljivih sastojaka u ćelije se smanjuje, u slučaju kada previše kalijuma potiskuje prirodan odnos natrijuma i kalijuma (jonska pumpa).

Živa (Hg) Primena amalgamskih plombi u stomatološkoj praksi.

Olovo (Pb) U organizam dospeva sa keramičkih glazura.

Radioaktivni elementi (npr. Černobil).

Arsen (As) – sa pijačom vodom dospeva u organizam.

 

Kiselost organizma

 

Navike „savremene“ ishrane dovode do kiselosti organizma (konzumacija belog hleba, industrijskog mesa, slatkiša, kristalnog šećera, kafe, alkohola, topljenog sira, itd.). Oni su uzročnici velikog broja oboljenja (celulit, reuma, astma, gojaznost, osteoporoza, gubitak kose).

Naš organizam protiv pomenutih procesa se štiti na način, što kiseline neutralizuje mineralima i tako dobijene soli skladišti.

Znači ovaj proces smanjuje nivo upotrebljivih mikroelemenata.

 

Korišćenje reči „minerali“, „mikroelementi“ nije jedinstven. U različitim područjima nauke, različite metale ubrajaju u ove kategorije.

 

DOSADAŠNJA ISKUSTVA PRIMENE HUMINIQUM PREPARATA:

 

A. imam više energije, vratila mi se životna snaga, osećam se mnogo bolje

B. mogu efikasno da učim ceo dan tokom ispitnog perioda

C. od kada konzumiram HUMINIQUM ne pijem kafu

D. prestala mi je opadati kosa, počela mi je rasti kosa i nokti, ne listaju mi se nokti, kosti mi se brže leče i zarastaju

E. Ne zaražavam se epidemijskim gripom i ređe sam bolestan/bolesna

F. Opravio/oporavila sam se od lajmske bolesti izazvanim ubodom krpelja

G. Problemi sa stolicom su nestali

H. Vid mi se poboljšao sa jednom dioptrijom

I. Blaži su starosni poremećaji memorije

J. Imam blaže simptome menopauze

 

 

 

 

 

 

PREPORUKA ZA UPOTREBU SIRUPA

Preparat ne sadrži nikakav aditiv (aroma, stabilizator, konzervacija). Po svom ukusu možete aromatiyovati, ako ne odgovara prirodan ukus.

Prijatan napitak dobijemo, ako pomešamo sa kafom od žitarica, medom, šećerom od šećerne trske, surutkom.

Može se pripremiti pomešajući sa mlekom, kakakom ili jogurtom, voćnim sokovima ili mineralnom vodom. 

Potrebnu količinu možemo konzumirati i pomešajući sa čašom (0,5-1dl) hladne ili tople vode. Ukus možemo učiniti prijatnijim, a dejstvo pojačati, ako dodamo nekoliko kapi limuna ili limunovo esencijalno ulje.

Ujutru pre obroka 15-20 minuta na prazan stomak.

Sa lekom (na primer lek za snižavanje krvnog pritiska) nemojte istovremeno uzeti, pre ili posle 1,5-2 sati uzmite Huminiquma.

Preporučena dnevna doza: (deci se preporučuje polovina dnevne doze)     

Opšte jačanje organizma: 1x2-3 mililitara

Ublažavanje simptoma nedostatka mikroelemenata: 1x4 mililitara

U slučaju osećaja umora, letargije: 1x5 mililitara

Fizičko opterećenje, takmičenje: 2x3 mililitara

U slučaju psihičke iscrpljenosti: 2x4 mililitara

Simptomi malokrvnosti, za vreme menstruacije: 2x3 mililitara

Trudnicama, dojiljama: 1x 2-4 mililitara

Oporavak nakon bolesti: 2x3 mililitara

 

Nakon otvaranja sa zatvorenim čepićem čuvati u svojoj ambalaži.

Sladištenje, čuvanje ne zahteva hlađenje!

Ne čuvajte u blizini magnetnih ili električnih polja (računar, televizor, frižider, električni budilnik itd.)

Obratite nam se sa poverenjem. Tel:
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.