Zaštita Zdravlja
Zaštita Zdravlja
HUMINIQUM KAPSULE
Cena proizvoda ne sadrži postanske/kurirske troškove. Cena postanske troškove za 1 kutiju Huminiqum kapsule 380,00din, za dve kutiju 400,00din.
Šifra proizvoda: 68
1.990 RSD
kutija (kj)

                                                                              HUMINIQUM

dijetetski dodatak ishrani-kapsule i sirup

  • minerali, za dopunu mikroelemenata                                        

  • za poboljšanje imuniteta organizma

  • za detoksikaciju organizma

  • za poboljšanje fizičke i mentalne kondicije

  • za mentalnu harmonizaciju

  • za oporavak nakon bolesti

https://www.youtube.com/watch?v=SgHqJ3IPl74   Klikknite na link! 

 

Priroda je obezbedila sve hranljive materije, za dug, zdrav i aktivan život. Nažalost ne možemo u potpunosti uživati u ovim zemaljskim dobrima, jer našu hranu uzgajamo i obrađujemo na način da je njihov veliki deo neupotrebljiv za organizam. Ne pomaže ni to, što biljke gajimo na potpuno osiromašenom tlu, a uzgoj životinja pospešujemo steroidima.

 

Od uvođenja intenzivne ratarske proizvodnje ratarskih kultura, sve više mikroelemenata se izvuče iz tla, a oni se ne dopunjuju. Kao rezultat svega toga naučno se može dokazati, da u žitaricama i u hrani na bazi žitarica kontinuirano smanjuje se nivo mikroelemenata.Takođe se to odnosi i na proizvode životinjskog porekla, jer sa ishranom sve manje mikroelemenata unose u organizam, s obzirom da na zemljištima siromašnim hranljivim materijama ne može se proizvoditi kvalitetna stočna hrana. Nedostatak mikroelemenata se javlja i u ljudskom organizmu na kraju lanca ishrane, posledicama se iz dana u dan suučimo razvojem i širenjem takozvanih civilizacijskih bolesti (alergije, stres, problemi imunog sistema, kancerogena oboljenja, gojaznost, pojava do sada nepoznatih bolesti itd.).

 

Dr. Linus Pauling, hemičar- dvostruki dobitnik Nobelove nagrade:

„ ... ne postoji oboljenje živog organizma, koje se ne može povezati sa nedostatkom mikroelemenata ...“

 

Istovremeno trabamo napomenuti, da mikroelemente i minerale koji su već dospeli u organizam, naš organizam u toku neutralisanja procesa zakiseljavanja skladišti u obliku soli, i iz tog razloga oni nemaju mogućnosti učestvovati u životnim procesima.

Nedostatak mikroelemenata i minerala u organizmu prvenstveno inhibira dejstvo enzima i vitamina. Znači, ako nije prisutan odgovarajući mikroelemenat, vitamini neće imati dejstvo bez obzira na unetu količinu. Razvoj analitičkih metoda, danas već omogućava merenje i male količine elemenata, koja potvrđuju, da za funkcionisanje jednog živog organizma potrebno kontinuirano prisustvo više od 70 mikroelemenata i minerala. Pored količine mikroelemenata, veoma je bitan i njihov udeo. Poremećaj prirodne ravnoteže, na primer unosom samo jednog ili nekoliko mikroelemenata može izazvati simptome deficita određenih mikroelemenata.

Organizam ne može efikasno da apsorbuje bilo koje minerale ili mikroelemente, za to su potrebni organski molekularni kompleksi, koji prolaze kroz crevni-, i ćelijski zid.

 

Najbolje rešenje, kao i uvek priroda je razvila u obliku prirodnih huminskih supstanci (huminska kiselina i folna kiselina). Huminske supstance su molekule organskog kompleksa, koja pomažu u unosu mikroelemenata, stimulišu proizvodnju energije ćelija, kao i odbrambenu sposobnost ćelija, a imaju važnu ulogu i u detoksikaciji organizma.

 

Huminske supstance nastaju u procesu dugom više desethiljada (miliona) godina raspadanja biomase biljnog porekla (biljka-treset-lignit ili meki mrki ugalj-crni ugalj- dijamant). Početna jedinjenja formiranja huminske kiseline su lignin molekule drvenastih delova biljaka, i jedinjenja flavoidne strukture. Prirodna huminska kiselina i folna kiselina u sebi sadrži blizu 70 vrsta minerala, i sve to u bioraspoloživom obliku. Najkvalitetnije i najčistije naslage huminske supstance se nalaze u Mađarskoj.

 

Jedan deo huminske kiseline apsorbuje telo (antivirusni energetski katalizator, jača imunološki sistem i ima efekat detoksikacije), dok drugi deo ostajući u crevnoj flori pospešuje i reguliše crevnu floru, održava hranljive materije u apsorbujućem stanju, vezuje i izlučuje toksine.

 

Savremena nauka je takođe otkrila poznata lekovita svojstva huminske kiseline i fulvinske kiseline, i to kao „prirodno antivirusno dejstvo“ i „alternativni antibiotik“.

 

HUMINIQUM dijetetski dodatak ishrani, dijetetski suplement sadrži mikroelemente potrebne organizmu u obliku kompleksa huminske kiseline i fulvinske kiseline u prirodnim razmerama. Aktivni sastojak preparata je ekstrahovan iz prirodnih humusnih minerala Mađarske, koji su jedinstveni u svetu.

 

Kompleksna jedinjenja mikroelemenata huminske kiseline i fulvinske kiseline pružaju prirodno rešenje fizičkim, mentalnim i duhovnim iskušenjima čoveka u skladu sa izazovima tehničke civilizacije.

 

U Međunarodnoj stručnoj literaturi su do sada ustanovili sledeća lekovita dejstva huminske kiseline

 

ANTIOKSIDANS, UKLANJA SLOBODNE RADIKALE

Ekstremno efikasno vezuje slobodne radikale u organizmu, koji su izvori mnogih bolesti (maligna oboljenja, prevremeno starenje, pojava bora, artritis itd. )

 

POSPEŠUJE AKTIVNOST ENZIMA

Enzimi i vitamini su izvori životne energije. Oni pretvaraju unetu hranu u energiju i biohemijske materijale za izgradnju organizma. Huminska kiselina povećava aktivnost enzima. Ukoliko pored huminske kiseline i enzima dodajemo fulvinsku kiselinu, tada se njihovo biološko dejstvo povećava.

 

POVEĆAVA SE DNS I RNS SADRŽAJ ĆELIJA

Veliki broj međunarodnih publikacija izveštava o tome, da huminske kiseline deluju na povećanje DNK i RNK sadržaja ćelija.

 

KOD TRANSPLANTACIJE KOSTIJU, ORGANIZAM NIJE IZBACIO UGRAĐENU ŽIVOTINJSKU KOST IZ LJUDSKOG ORGANIZMA, RAST TKIVA JE UBRZAN

 

ANTIVIRUSNO DEJSTVO

Antivirusno dejstvo huminske kiseline u lečenju ljudi je odavno poznato, takođe huminska kiselina je jedna od najjačih antivirusnih sredstava.

 

POVEĆAVA PROPUSNOST ĆELIJSKE MEMBRANE

Unosi neorganske minerale kroz ćelijsku membranu. Npr. zbog predoziranja kalijuma u zatvorene ćelije može uneti mikroelemente.

 

ORGANSKI PRETVARAČ

Neorganske minerale i mikroelemente pretvaraju u organska jedinjenja i unose u ćelije.

Fiziološki važne minerale u prirodi na jedinstven način vezuju u lako zamenljive forme, dok sa toksičnim teškim metalima stvaraju nerastvorni spoj i izlučuju ih iz organizma.

 

OPTIMALIZUJE APSORPCIJU MINERALA

Obezbeđuje organizmu optimalnu apsorpciju minerala, i to na način da inhibira prijem supstanci u suficitu, a pospešuje prijem supstanci koji su prisutni u manjoj količini.

 

VEZUJU TOKSINE

Zahvaljujući fizičkoj-hemijskoj strukturi, huminska kiselina može stupiti u interakciju sa većinom jedinjenja. Toksične supstance u organizmu se deaktiviraju i izlučuju.

Na osnovu najnovijeg američkog istraživanja u organizmu (u krvi) prosečnog čoveka ima 170 stranih supstanci!

 

Organski toksini

Ostaci lekova (vakcine) i antibiotika u organizmu.

Ostaci sredstava za zaštitu bilja – sokovi od voća i povrća, žitarice.

Toksini iz gljiva – hrana.

Teflon podloga – sa posuđa za pripremu hrane dospe u organizam.

 

Neorganski toksični teški metali

Aluminijum (Al) – sa posuđa, iz aparata za kuvanje kafe dospeju u organizam.

Kalijum (K) – Industrijske biljke, soli, mineralne vode. Unos hranljivih sastojaka u ćelije se smanjuje, u slučaju kada previše kalijuma potiskuje prirodan odnos natrijuma i kalijuma (jonska pumpa).

Živa (Hg) Primena amalgamskih plombi u stomatološkoj praksi.

Olovo (Pb) U organizam dospeva sa keramičkih glazura.

Radioaktivni elementi (npr. Černobil).

Arsen (As) – sa pijačom vodom dospeva u organizam.

 

Kiselost organizma

Navike „savremene“ ishrane dovode do kiselosti organizma (konzumacija belog hleba, industrijskog mesa, slatkiša, kristalnog šećera, kafe, alkohola, topljenog sira, itd.). Oni su uzročnici velikog broja oboljenja (celulit, reuma, astma, gojaznost, osteoporoza, gubitak kose).

Naš organizam protiv pomenutih procesa se štiti na način, što kiseline neutralizuje mineralima i tako dobijene soli skladišti.

Znači ovaj proces smanjuje nivo upotrebljivih mikroelemenata.

 

Korišćenje reči „minerali“, „mikroelementi“ nije jedinstven. U različitim područjima nauke, različite metale ubrajaju u ove kategorije.

 

DOSADAŠNJA ISKUSTVA PRIMENE HUMINIQUM PREPARATA:

 

A. imam više energije, vratila mi se životna snaga, osećam se mnogo bolje

B. mogu efikasno da učim ceo dan tokom ispitnog perioda

C. od kada konzumiram HUMINIQUM ne pijem kafu

D. prestala mi je opadati kosa, počela mi je rasti kosa i nokti, ne listaju mi se nokti, kosti mi se brže leče i zarastaju

E. Ne zaražavam se epidemijskim gripom i ređe sam bolestan/bolesna

F. Opravio/oporavila sam se od lajmske bolesti izazvanim ubodom krpelja

G. Problemi sa stolicom su nestali

H. Vid mi se poboljšao sa jednom dioptrijom

I. Blaži su starosni poremećaji memorije

J. Imam blaže simptome menopauze

 

Huminiqum je dodatak ishrani, u prirodnoj srazmeri sadrži organizmu potrebne mikroelemente
u obliku kompleksa huminske kiseline i fulvo kiseline. Aktivnu supstancu proizvoda u svetu na
jedinstveni način dobijamo iz prirodnih minerala u Mađarskoj.

Kompleksna jedinjenja huminske kiseline i fulvo kiseline pružaju prirodno rešenje za fizička-,
mentalna-, i duhovna iskušenja čoveka, u skladu sa izazovima tehničke - industrijske civilizacije.
Huminske supstance, nastaju u procesu dugom više desethiljada (miliona) godina raspadanja
biomase biljnog porekla (biljka-treset-lignit ili meki mrki ugalj-crni ugalj- dijamant).
Početna jedinjenja formiranja huminske kiseline su lignin molekule drvenastih delova biljaka, i
jedinjenja flavoidne strukture. Prirodna huminska kiselina i fulvo kiselina sadrže u sebi mnogo
minerala, i sve to u apsorbljujućem i primenljivom obliku.

 

 

Huminske kiseline u hemijskom smislu su prirodna kinon jedinjenja, a sa druge strane su
prirodne polimer molekule, čije su osnovne  gradive celine fulvo kiseline. Jedan deo se
apsorbuje u organizmu (antiviralno dejstvo, katalizator za proizvodnju energije, jačanje
imuniteta i detoksikacija organizma), a drugi deo ostaje u crevnom traktu i pospešuje,
reguliše crevnu floru, u apsorbljujućem stanju održava hranljive  materije, vezuje i izlučuje
toksine. Lekovita svojstva huminske kiseline i fulvo kiseline, hiljadama godina poznata
kao prirodno antivirusno sredstvo i alternativni antibiotik, otkrila je i moderna nauka.

 

PREPORUKA ZA UPOTREBU KAPSULA

Preparat ne sadži konzervans.

Potrebnu dozu uneti sa mnogo tečnosti.

Ujutru na prazan stomak, a uveče 15-20 minuta nakon obroka konzumirati.

Sa lekom (na primer lek za snižavanje krvnog pritiska) nemojte istovremeno uzeti, pre ili posle 1,5-2 sati uzmite Huminiquma.

Preporučeno dnevno doziranje:

Opšte jačanje organizma: 1x2 kom.

Dopuna mikroelemenata: 2x2 kom.

Vraćanje kiselo-bazne ravnoteže organizma: 1x2 kom.

U slučaju osećaja umora, letargije: 1x2 kom.

Fizičko opterećenje, takmičenje: 2x2 kom.

U slučaju psihičke iscrpljenosti: 2x2 kom.

Trudnicama, dojiljama: 1x2 kom.

Oporavak nakon bolesti: 2x2 kom.

Deci: 1x1 kom.

Nakon otvaranja sa zatvorenim čepićem čuvati u svojoj ambalaži.

Sladištenje, čuvanje ne zahteva hlađenje!

Ne čuvajte u blizini magnetnih ili električnih polja (računar, televizor, frižider, električni budilnik itd.)

 

 

Obratite nam se sa poverenjem. Tel:
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.