Takarmányozás
Takarmány kiegészítők huminsav erejével

2021.08.11.

A takarmány beltartalmi értékei mint a fehérjék, szénhidrátok és zsírok biztosításán túl szükséges még a vitaminok és enzimek jelenléte, ami viszont az alapot jelenti mindehhez hogy az anyagcsere jól működjön, a tápanyagok legmagasabb fokon beépüljenek/hasznosuljanak és az állatok immunrendszere/védekező képessége önfenntartóan működjön  60-70 ásványi anyagra és mikroelem jelenlétére van szükség a takarmány növényben. 

Sajnos az intenzív növénytermesztés eredménye hogy a talaj és igy a növények mikroelem tartalma is drasztikussan csökkent, az állatok nem jutnak hozzá a megfelelő mennyiségű és összetételű ásványi mikroelemekhez a takarmány növények elfogyasztásával- Minőségi éhezés. 

Haszonállatok alap mikroelem szükségletét takarmány kiegészítő adelékokkal pótolhatjuk. Ennek egyik legjobb alternatívája a humin és fulvosav takarmány kiegészítő készítmények, mely szerves formában hordozza a szükséges 60-70 mikroelemet. 

Huminsav és fulvosav az ásványi anyagok és mikroelemek szerves forrása/hordozója.

Számos tanulmány és kísérlet igazolja hogy a mikroelemek lecsökkent szintje, egyes esetekben hiánya az állatok immunrendszerének legyengüléséhez vezet, ami megmutatkozik többek között gyulladások megjelenésében (tödő-, tögy-, izületi gyulladás), szaporodás biológiai jelekben mint a vetélés, vissza ivarzás, és produktivitás hanyatlásban is (étvágytalanság, romló takarmány hasznosítás- hízás ütem csökkenése...)

A megfefelő minőségű humin és fulvosav takarmánykiegészítő adagolása a haszonállatoknak, egy sor egészségügyi problémát a gyökerénél (kialakulásakor )szüntet meg vagyis az okot szüntetjük meg ami a mikroelem és ásványi anyagok hiánya indít el.Ásványi anyagok és mikroelemek szerepe a haszonállat tartásban

 

Forduljon hozzánk bizalommal. Tel:
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..