Fémfelület nemesítő
Metabond oplemenjivač metalnih površina

2021.08.03.

METABOND ECO OPLEMENJIVAČ METALNIH POVRŠINA METABOND ECO je proizvod nove generacije nanotehnoloških oplemenjivača metalnih površina bez prisustva pepela. Namenjen je za benzinske i dizel motore putničkih i lakih dostavnih vozila uz uvažavanje preporuka proizvođača vozila za izbor kvaliteta motornog ulja. Izuzetne rezultate postiže u povećanju snage i izdržljivosti motora, pri čemu smanjuje trenje habajućih površina, jačajući stabilnost samom motornom ulju odnosno poboljšava podmazivanje. Tokom rada, motor iz energije koja se stvara prilikom sagorevanja goriva, 25% troši na savladavanje raznih trenja. Metabond Eco ove gubitke trenja smanjuje za 60%. Glavni efekat Metabonda je u hemijskoj doradi metalnih površina u kontaktu (oplemenjivanju), pri čemu stvara idealne uslove za formiranje uljnog filma koji smanjuje habanje motora i troškove održavanja. Ovaj oplemenjivač metalnih površina bez sadržaja pepela sa dodatkom nano čestice polimer-keramike, i uz dodatak takvih hemijskih elemenata koje molekularno utiču i jačaju stabilnost samom motornom ulju, bitno se unapređuje podmazivanje uz značajno poboljšanje performansi motora.

Putem motornog ulja, nano čestice polimer-keramike ispuručuju se do cilindara, klipova, klipnih prstenova, ležajeva, zupčanika, odnosno do svih metalnih površina u međusobnom kontaktu, ugrađuju se u površinu i svojim svojstvima smanjuju trenje i rešavaju eventualne probleme curenja ulja. Značajno smanjuju emisiju štetnih gasova i potrošnju ulja. Polimer-keramika ima veliki značaj u savremenoj tehnologiji podmazivanja. Smanjuje grubost i neravnine metalnih površina izloženih trenju često ispod 1 mikrona, te se veći mikroelementi zbog uglađenosti ovakvih površina ne zadržavaju na njima. Filteri ulja obično filtriraju čestice 15 do 25 mikrona, dok super fini filteri 1 do 3 mikrona, tako da su Metabond Eco nano polimer-keramički elementi slobodni da sa uljem putuju kroz motor bez problema. Može da se upotrebljava kod običnih i super finih filtera ulja. Prilikom pritiska između dve metalne površine Metabond Eco hemijski reaguje. Rezultat je novi kvalitet sa izuzetno tvrdom i glatkom površinom otpornom na štetu koja nastaje usled trenja, čak i pod ekstremnim opterećenjima. Novonastala idealna površina za podmazivanje uljem omogućava lakše kretanje delova koji su u međusobnom kontaktu, poboljšavajući performanse motora ili se pojavljuje značajna ušteda goriva. Značajno smanjeno trenje i buka motora odmah je primetna. Stalna upotreba garantuje trostruki radni vek elemenata koji su izloženi ovom oplemenjivaču metalnih površina. Metabond Eco elimiše probleme trenja i lupanja prilikom hladnog starta, jer kratkoročno stvara zaštitni efekat usled nedovoljno ili potpunog nedostatka ulja. Može da se upotrebljava sa svim sintetičkim i mineralnim baznim uljima za podmazivanje. Ulja u sistemima za podmazivanje tretirani Metabond Eco proizvodom, usled idealnih uslova rada duže zadržavaju svoju sposobnost podmazivanja, čineći da se interval promene ulja produžava, čime se smanjuje štetan uticaj na životnu sredinu. Primena : Namenjen je za nove, razrađene i polovne benzinske i dizel motore putničkih i lakih dostavnih vozila. Upotrebljavajući proizvod Metabond Eco, pretpostavlja se da je izbor motornog ulja po preporukama proizvođača vozila. Doziranje : Izvršiti promenu motornog ulja i filtera ulja, zagrejati motor i u vruć motor sipati sadržaj ambalaže. Pre sipanja ambalažu malo zagrejati (staviti na radijator ili 2/3 ambalaže staviti u vruću vodu na 1 min.). Ne sme se potopiti cela ambalaža u vrućoj vodi. Ambalažu pre sipanja dobro promućkati. Posle sipanja motor treba da radi 15 minuta. Pakovanje od 250 ml je dovoljna za tretman ulja od 4 do 8 lit. Ukoliko želimo da uživamo u svim navedenim prednostima ovog proizvoda, moramo ga koristiti pri svakom menjanju motornog ulja. Zabranjeno je sipati u menjače i diferencijale. Pakovanje : 250 ml ; 5 lit

Forduljon hozzánk bizalommal. Tel:
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..