Sredstva za prečišćavanje kanalizacije
Free flo

20.08.2021.

Free flo tablete

Vrlo efikasno ekološko sredstvo sastavljen od enzima i bakterije, koji se koristi za čišćenje septičkih jama i odvoda. Enzimi omogućavaju efikasno rastvaranje masnoće, belančevina, ugljenih hidrata i celuloze.

 

Enzimi počinju svoje dejstvo još pre početka razmnožavanja bakterija, tako što vrše prekidanje lanaca ugljenika organskih materija olakšavajući time bakterijama dalje procese potpunog razgrađivanja.

Ceo proces se odvija putem hidrolize, tokom koga se organske materije rastvaraju na svoje osnovne sastojke, pri čemu dolazi do stvaranja vode i oslobađanja različitih gasova. Ovim procesom se vrši eliminisanje nataložene masti i drugih nečistoća sa zidova septičkih jama, kao i razgradnja nataložene gline na dnu jame. Ovi procesi su veoma efikasni i u slučaju odvodnih cevi, gde najveći problemi nastaju zbog taloženja masti i drugih otpadnih materija u laktovima odvodnih cevi.

Proces potpunog čišćenja uglavnom zavisi od temperature: proces rastvaranja naslaga je brži na većim temperaturama, a sporiji na nižim. Najoptimalnija spoljašnja temperatura na kome enzimi i bakterije mogu da ispolje najefikasnije dejstvo je između +15℃ i  +40℃.

 

 

Uputstvo za upotrebu (kod prosečne zagađenosti):

  • Za septičke jame na  3 m3 vode ide 1 tableta. Tabletu jednostavno ubacimo u jamu ili umotamo u mrežastu vreću i spustimo do gline na dnu septičke jame.
  • Odvodi, Slivnike (kuhinjske, wc i kupatila): Tabletu zdrobimo i potopimo u 1-2 lit. mlake vode. Za potpuno rastvaranje je potrebno nekoliko sati, a tokom rastvaranja je potrebno nekoliko puta dobro pomešati rastvor. Za rastvaranje treba koristiti isključivo plastičnu posudu. Rastvor se uveče sipa u slivnike, i ne sme se ispirati najmanje 8 sati.
  •  
  • U slučaju potpunog začepljenja slivnika potrebno je 7-14 dana, pa čak i mesec dana do potpunog odčepljenja (voda će naravno i pre toga oticati, ali samo polako).

Da bi izbegli potpuno začepljenje uvek treba da se trudimo da preduzmemo preventivne mere. (Preventiva je jeftinija!). Preventiva obezbeđuje totalno rešenje protiv začepljenja.

Upotrebom ovih tableta se mogu eliminisati neprijatni mirisi otpadnih voda u kuhinji, wc-u i kupatilu i u septičkoj jami.

Sredstvo nema nikakvo štetno dejstvo na okolinu, a njegovi sastojci ne oštećuju cevi i zaptivače odvoda.

Doziranje treba prilagoditi stepenu zagađenosti!

Obratite nam se sa poverenjem. Tel:
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.