Egészségvédelem
Egészségvédelem
HUMINIQUM KAPSZULA
A termék ára nem tartalmazza a postai futárszolgálat költségeit. Posta költség 1doboz Huminiqum kapszulára 380,00dinár, 2 doboz Huminiqum esetén 400,00dinár.
Termékkód: 68
1.990 RSD
doboz (dz)

Huminiqum

Étrend kiegészítő kapszula és szirup

 

ásványi anyagok, mikro- és nyomelemek pótlására    

a szervezet immunrendszerének javítására

a szervezet méregtelenítésére

fizikai és szellemi teljesítőképesség növelésére

szellemi harmonizációra

betegségek utáni lábadozáshoz                                            

A természet biztosított számunkra minden tápanyagot, ahhoz, hogy hosszú, egészséges és aktív életet élhessünk. Sajnos nem élvezhetjük teljes egészében mindezen földi javakat, mert táplálékainkat oly módon termesztjük és dolgozzuk fel, hogy azok nagy része nem használható a szervezet számára. Ezen az sem segít, hogy a teljesen kimerített talajainkon termesztett növényeket és az állatokat mesterséges szteroidokkal serkentjük nagyobb növekedésre.

A intenzív növénytermesztés bevezetése óta a szántóföldi növények egyre több mikroelemet vonnak ki a talajokból, ugyanakkor utánpótlás nincs. Mindezek eredményeképpen tudományosan igazolható hogy a gabonákban és a gabona alapú élelmiszerekben folyamatosan csökken a mikroelemek szintje. Ugyanez igaz az állati eredetű termékekre is, hiszen a gabonákkal egyre kevesebb mikroelemet vesznek fel.

A mikroelemek hiánya a táplálkozási lánc végén álló emberi szervezetben is megjelenik. A következményekkel nap, mint nap szembesülünk, az un. civilizációs betegségek növekedése és terjedése által (allergia, stressz, immunrendszeri problémák,vírusos fertőzések, daganatok, elhízás, eddig ismeretlen betegségek megjelenése stb..) érdemes itt idézni

Dr. Linus Pauling-ot a kétszeres Nobel-díjas kémikust:

„…nincs az élő szervezetnek az a megbetegedése, ami ne lenne visszavezethető valamely mikroelemek hiányára…

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a szervezetbe már bekerült mikroelemeket és ásványi anyagokat szervezetünk az elsavasodási folyamatok semlegesítésére sók formájában tárolja, így ezek nem tudnak részt venni az életfolyamatokban, ezért a folyamatos bevitel elengedhetetlen.

A mikroelemek és ásványi anyagok hiánya a szervezetben elsősorban az enzimek és vitaminok működését gátolja. Ezért hiába fogyasztjuk a vitaminokat, ha nincs jelen a megfelelő mikroelem, akkor azok hatástalanok maradnak. Az analitikai módszerek fejlődése mára lehetővé tette a nagyon kis mennyiségben jelen lévő elemek mérését, melyek azt igazolják, hogy egy élő szervezet működéséhez több mint 70 mikroelem és ásványi anyag folyamatos jelenléte szükséges. A mikroelemek mennyiségén túl azok aránya is nagyon fontos. A természetes egyensúly megbontása pl. csak egy vagy néhány mikroelem bevitelével, hiánytüneteket okozhat.

A szervezet hatékonyan azonban nem tud felvenni akármilyen ásványi anyagot vagy mikroelemet. Ehhez un. szerves molekula-komplexek kellenek, melyek átjutnak a bélfalon és a sejtfalon is.

A legjobb megoldást, mint mindig, a természet fejlesztette ki a természetes huminanyagok (huminsav és fulvosav) formájában. A huminanyagok a mikroelemek felvételét segítő szerves komplexképző molekulák, valamint a sejtek energiatermelését és védekező képességét is serkentik, és a szervezet méregtelenítésben is fontos szerepet játszanak.

A huminanyagok a növényi eredetű biomassza több tízezer (millió) éves bomlási folyamataiban keletkeznek (növény-tőzeg-lignit-barnaszén-feketeszén-gyémánt). A huminsav képződés kiindulási vegyületeinek a fás növényi részek lignin molekulái, valamint a flavonoid szerkezetű vegyületek tekinthetők. A természetes huminsav és fulvosav közel 70 féle ásványi anyagot tartalmaz önmagában és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában. Érdemes megjegyezni, hogy világ legjobb minőségű, legtisztább huminanyag lerakódásai Magyarországon találhatók.

A huminsavak kémiai értelemben természetes quinon vegyületek, szerves sav csoportokat (karboxil) és hidroxil, valamint lakton és metoxi csoportokat tartalmazó aromás vázon. Természetes polimer molekuláknak tekinthetők, melyek alap építő egységei a kis molekulájú fulvosavak. Molekula méretük folytonos eloszlású a 200-5000 molekula méret tartományban. Egy részük tehát felszívódik a szervezetbe (antivirális, energia termelő katalizátor, immunrendszer erősítő és méregtelenítő hatás), más részük viszont a bélrendszerben maradva serkenti, szabályozza a bélflórát, felvehető állapotban tartja a tápanyagokat, megköti és kiüríti a toxinokat.

A huminsav és fulvosav évezredek óta ismert gyógyászati hatásait, mint „természetes antivirális hatóanyagot” és „alternatív antibiotikumot” a modern tudomány is felfedezte.

A HUMINIQUM étrend kiegészítő a szervezet számára szükséges mikroelemeket, huminsav és fulvosav komplexek formájában tartalmazza természetes arányban. A készítmény hatóanyagát világviszonylatban is egyedülálló, Magyarországi természetes humusz ásványokból vonjuk ki.

A huminsav és fulvosav mikroelemekkel képzett komplex vegyületei természetes megoldást nyújtanak a technikai civilizáció kihívásainak megfelelni vágyó ember testi, lelki és szellemi megpróbáltatásaihoz.

 

FELHASZNÁLÁSI JAVASLATOK

A készítmény tartósítószert nem tartalmaz.

A szükséges adagot bő folyadékkal vegyük be.

Reggel étkezés előtt, illetve este étkezés után 15-20 perccel ajánlott bevenni.

Ajánlott napi adagolás - kapszula:                                      

Általános roborálásra: 1x2 db

Betegség megelőzésre: 2x2db

Mikroelemek pótlására: 2x2 db

Sav-bázis egyensúly helyreállítására: 1x2 db

Fáradtság, levertség érzet esetén: 1x2 db

Fizikai megterhelés, versenyzés: 2x2 db

Szellemi kimerültség esetén: 2x2 db

Áldott állapotban, szoptatós anyáknak: 1x2 db

Betegség utáni lábadozás: 2x2 db

Gyerekeknek: 1x1 db

Tárolás:

Felbontás után visszazárt kupakkal tároljuk, saját dobozában.

Mágneses és elektromos terek közelében ne tároljuk (számítógép, TV, hűtőszekrény, stb...)

 

A nemzetközi szakirodalomban az alábbi fontosabb gyógyászati hatásokat állapították meg eddig a huminsavakkal kapcsolatban

ANTIOXIDÁNS, GYÖKFOGÓ

Rendkívüli hatékonysággal megköti a szervezetben keletkező szabad gyököket, melyek számos betegség forrásai (rák, korai öregedés, a bőr ráncosodása, arthritis stb)

ENZIMAKTIVITÁST NÖVELI

Az enzimek és vitaminok az életerő forrásai. Ezek alakítják át a felvett táplálékot energiává és biokémiai építőanyagokká. A huminsavak növelik az enzimaktivitást. Ha vitaminok és enzimek mellé fulvosavat juttatunk, akkor azok biológiai hatékonysága megnő.

A SEJTEK DNS ÉS RNS TARTALMA MEGNÖVEKEDIK

Több nemzetközi publikáció beszámol arról, hogy a sejtek DNS és RNS tartalma megnövekedik huminsavak hatására.

CSONT ÁTÜLTETÉSNÉL PL. NEM LÖKŐDÖTT KI A BEÜLTETT ÁLLATI CSONT AZ EMBERI SZERVEZETBŐL, A SZÖVETNÖVEKEDÉS GYORS.

ANTIVIRÁLIS HATÁS

A huminsavak antivirális hatása a humán gyógyászatban régóta ismert és a huminsav talán a természet egyik legerősebb vírus ellenes hatóanyaga.

NÖVELI A SEJTMEMBRÁN ÁTERESZTŐ KÉPESSÉGÉT

Beviszi a szervetlen ásványi anyagokat a sejtmembránon. Pl a Kálium-túladagolás miatt lezáródott sejtekbe is be tudja juttatni a mikroelemeket.

SZERVES KELÁTKÉPZŐ

A szervetlen ásványi anyagokat és mikroelemeket „szerves” vegyületekké alakítják, bejuttatják a sejtekbe. Az élettani szempontból fontos ásványi anyagokat a természetben egyedülálló módon, könnyen cserélhető formában kötik meg, míg a toxikus nehézfémekkel oldhatatlan kötést alakítanak ki és kiürítik a szervezetből.

OPTIMALIZÁLJA AZ ÁVÁNYI AYAGOK FELVÉTELÉT

Biztosítja a szervezet számára az optimális ásványi anyag felvételt, azáltal, hogy a túlsúlyban lévő anyagok felvételét gátolja, míg a kisebb mennyiségben jelen lévő anyagok felvételét elősegíti

 

 

MEGKÖTI A TOXINOKAT Fizikai-kémiai szerkezetükből adódóan a huminsavak szinte valamennyi vegyülettel képesek kölcsönhatásba lépni. A szervezetbe került toxikus anyagokat hatástalanítják és kiürítik. A legújabb Amerikai kutatási eredmények szerint egy átlagember szervezetében (vérében) 170 idegen anyag található!

Szerves toxinok Gyógyszer (védőoltások) és antibiotikum maradványok a szervezetben, Növényvédő szer maradványok – zöldség, gyümölcs, ivólevek, gabonák Gomba toxinok - élelmiszerek Teflon – a teflon edényekről kerül a szervezetbe

Szervetlen toxikus nehézfémek Aluminium (Al)- Aluminium edényekről, kávéfőzőkből kerül a szervezetbe Kálium (K) – Ipari növények, só, ásványvizek. A sejtek tápanyag felvétele csökken ha a túl sok kálium elnyomja a természetes Na/K arányt (ionpumpa). Higany (Hg)- fogtömésekből (amalgám) kerül a szervezetbe Ólom (Pb) – kerámia mázokról kerül a szervezetbe Radioaktív elemek (pl Csernobil) Arzén (As) – ivóvízzel kerül a szervezetbe

Elsavasodás: A „ modern” táplálkozási szokások a szervezet elsavasodását okozzák (fehér kenyér, ipari húsok, édességek, kristálycukor, kávé, alkohol, ömlesztett sajtok stb). Ez számos betegség okozója (narancsbőr, reuma, asztma, elhízás, csontritkulás, hajhullás ). Szervezetünk e folyamatok ellen úgy védekezik, hogy a savakat ásványi anyagokkal semlegesíti és a keletkezett sókat elraktározza. Tehát ez a folyamat is a felhasználható mikroelemek szintjét csökkenti.

Az „ásvány anyag” „mikroelem” és „nyomelem” kifejezések használata nem egységes. A különböző tudományterületeken más és más fémeket sorolnak ezen kategóriákba.

 

TAPASZTALATOK A HUMINIQUM EDDIGI ALKALMAZÁSÁVAL KAPCSOLATBAN:

A, több energiám van dolgozni és visszatért belém az életerő, sokkal jobban érzem magam

B, vizsgaidőszakban reggeltől estig hatékonyan tudok tanulni

C, amióta a HUMINQUMOT szedem, leszoktam a kávéról

D, hajhullásom megállt, elkezdett nőni a hajam és a körmöm, a köröm berepedések eltűntek,

gyorsabban gyógyulnak és forrnak össze a csontok

E, nem kapom el a járványos influenzákat és kevesebbet vagyok beteg

F, kullancs csipés okozta lime-kórból kigyógyultam

G, megszűntek a széklet problémáim

H, a szemem egy dioptriát javult

I, jelentősen enyhültek az időskori memória zavarok

J, enyhültek a klimax-al járó tünetek

K,allergiás reakció hevessége csökkent

L, menstruációs görcsök elmúltak

M, megszüntek az epegörcseimA Huminiqum étrend kiegészítő kapszula és szirup ezen modern kori egészségügyi problémákra nyújt megoldást- az okot szüntesd meg, ne a tüneteket kezeld.HUMINIQUM - a földanya ajándéka az CSALÁD minden tagjának!

 

Ajánlott napi adag:

 •  2-4 db kapszula (A 4 db kapszulát két részletben (2x2 db) reggel és este ajánlott bekeverni.)
 • Az ajánlott napi adagot bő folyadékkal vegyük be (gyümölcslé, tea, víz, tej). 
 • Étkezés előtt 15-20 perccel ajánlott bevenni.
 • Az ajánlott napi adagot ne lépje túl! 
 • Gyógyszerrel (például vérnyomás csökkentő) ne vegye be egyidőben, legalább 1,5-2óra különbséggel előtte vagy utánna

További fogyasztási javaslatok különböző egyészségügyi állapotokra vonatkozóan:

 • Általános roborálásra: 1x2 db
 • Mikroelemek pótlására: 2x2 db
 • Sav-bázis egyensúly helyreállítására: 1x2 db
 • Fáradtság, levertség érzet esetén: 1x2 db
 • Fizikai megterhelés, versenyzés: 2x2 db
 • Szellemi kimerültség esetén: 2x2 db
 • Áldott állapotban, szoptatós anyáknak: 1x2 db
 • Betegség utáni lábadozás: 2x2 db
 • Gyerekeknek: 1x1 db

 

Forduljon hozzánk bizalommal. Tel:
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..