Növénytermesztés
HuminRich és Borrechel Zn

2021.07.29.

A N és az NPK hatóanyagú műtrágya és a kánikula nem a legjobb párosítás a termesztett növényeknek.

A talaj vízmegtartó képességét/szerkezetét is rombolja és a növénynek sem elég csupán 3 makro-elem ahhoz hogy aszály türőbb legyen és ahhoz sem elég hogy (aszály nélkül is) ellenálló legyen a betegségekkel szemben is, sőt még kiválló beltartalmi értékű termést is hozzon.

Mindent elvárunk a növénytől, cserébe a csupán 3 -féle hatóanyagért amit rutinból pótolunk. Nem sok elvárás ez az NPK-tól, amikor a növénynek 60-70féle ásványi mikroelemre van szüksége az egészséges és erős fejlődéshez? Talajok mikroelem szintje kimerült, a gazda feladata erről is gondoskodni, első sorban erről.

Bioalternativa doo kínálata:
HuminRich - por állagú, koncentrált huminsav készítmény 25kilós kiszerelésben- a természetes huminsav és fulvosav közel 70 -féle ásványi mikroelemet tartalmaz önmagában biológiailag hasznosítható formában- szerves formában.

Borrechel Zn 851- Kelátos Cink 20 kilós csomagolásban - a cink számos fehérjének alkotórésze, szabályozza a növényi enzimreakciókat. A megtermékenyülésben közel hasonlóan fontos szerepe van, mint a BÓRnak azáltal, hogy a pollenek életképességét meghatározza, fokozza. A gyökerekkel szimbiózisban élő gombák (mikorrhizák) élettevékenységét is alapvetően befolyásolja, amit az utóbbi évek kutatásai bizonyítottak.

A cinkhiány tünetei

A megjelenés gyakorisága alapján a szakirodalom négy csoportot különböztet meg: 

  • nagyon érzékenyek: kukorica, bab, szója, komló, len, szőlő, a gyógynövények közül a ricinus, továbbá a citrusfélék,
  • közepesen érzékenyek: burgonya, cukorrépa, lucerna, hagymafélék, paradicsom, vörös here, gyümölcsfák (alma és körte),
  • kismértékben érzékenyek: zab, árpa, búza, rozs, mustár, borsó, sárgarépa, spárga és több gyógynövény, mint például a menta,
  • nem érzékenyek: a többi termesztett növény.

Ajánlatunk: 1kg HuminRich + 1-2kg Borrechel Zn /hektár /300-350liter víz

 

 

Forduljon hozzánk bizalommal. Tel:
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..