SR HU
Sizer

Visoko koncentrisani, organski kalijum.

Ova specijalna formulacija kalijuma se sastoji od molekula atomskog kalija sa niskom masom molekula. Obezbeđuje adekvatno snabdevanje biljaka kalijumom, na više nivoa. Ove specijalne jone kalijuma biljke prepoznaju puno ranije, nego bilo koju drugu formu kalijuma i koriste ih za metaboličke procese. Organski kalijum povoljno utiče na procese fotosinteze, povećava unos gotovih hranljivih materija u ćelije za kratko vreme i podstiče rast biljke. Uravnoteženi unos kalijuma povećava sposobnost biljke da podnese sušu i produžuje rok čuvanja i skladištenja. Organski kalijum učestvuje u procesima stvaranja šećera, utiče na razvoj kvalitetnog unutrašnjeg sastava biljke, podstiče procese sazrevanja, stvara materije koje obezbeđuju ukus i boju. Kod povrtnih i voćnih kultura, gde je ukus i boja ploda izuzetno bitna (jabuka, paradajz, paprika itd.), izuzetno je važno snabdevanje biljke kalijumom odgovarajuće formulacije. Tretiranje organskim kalijumom kod svih biljnih kultura poboljšava prinos, ukoliko se biljkama kalijum dozira u odgovarajućim količinama i u odgovarajuće vreme. Konstantno, ujednačeno snabdevanje kalijumom poboljšava opšte zdravlje biljaka, štiti ih od oboljenja i štetnih efekata stresa. Jača ćelijski zid i na taj način štiti biljku od patogena, gljivica i bakterija. Ujednačeni unos kalijuma štiti i od štetnih biljnih vaši. Poboljšava otpornost na niske temperature, jer u visokoj koncentraciji smanjuje stepen smrzavanja ćelijske tečnosti. Preporučuje se za sve povrtne i voćne kulture, posebno kod šećerne repe za bolji prinos, za povećanje stepena sadržine šećera i boja, kao i za ubrzanje procesa sazrevanja.

Preporuka za upotrebu: kod skoro svih kultura, u toku vegetacije se preporučuju dva tretmana organskim kalijumom, 5-6 nedelja pre sazrevanja.

Opšta doza: -10 lit/ha

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".